Te grote borsten kunnen voor klachten zorgen

Vrouwen met te grote borsten trekken vaak hun wenkbrauwen op wanneer zij een andere vrouw horen zeggen dat zij graag grote borsten zouden willen hebben. Vrouwen die te grote borsten hebben zijn namelijk in veel gevallen helemaal niet blij met het formaat van hun borsten. Dit is niet omdat zij deze niet mooi vinden, maar te grote borsten kunnen voor allerlei klachten zorgen.

De meest ernstige klachten zijn wanneer een vrouw fysiek te leiden heeft onder de grote borsten. Door het gewicht van de borsten kunnen zij namelijk last krijgen van rug- en nekklachten. Vooral als zij hier al lange tijd mee rondlopen worden deze klachten alsmaar erger en zijn de vrouwen na een bepaalde tijd echt klaar met de te grote borsten. Als dit het geval is dan kan er besloten worden om een borstverkleining uit te laten voeren door een plastisch chirurg.

Borstverkleining bij een plastisch chirurg

Vrouwen die klachten ondervinden van te grote borsten kunnen ervoor kiezen om het formaat van deze borsten terug te laten brengen door een plastisch chirurg. Deze behandeling staat beter bekend onder de naam borstverkleining of borstreductie. Hierbij wordt er tijdens een operatie weefsel uit de borsten verwijderd om deze kleiner te maken.

Wanneer dit gebeurt dan moet ook de huid van de borsten worden aangepast. Immers is de huid ook het formaat zoals de borsten voorheen waren. Na de operatie is het resultaat mooie strakke borsten die ook nog eens volledig identiek zijn aan elkaar. Dit is een bijkomend voordeel van de behandeling waarbij de arts ook oneffenheden tussen de twee borsten kan corrigeren. Een dergelijk ingreep brengt natuurlijk altijd risico’s met zich mee. Het is belangrijk om goed medisch advies in te winnen alvorens hierover een besluit genomen wordt.

De verkleining van de borsten is voor sommige klachten een oplossing. Een andere ingreep die wereldwijd veel wordt uitgevoerd is het verkleinen van de neus. Zeker in bepaalde landen is dit een ingreep die veel wordt uitgevoerd.